søndag 31. august 2008

Ikon, indeks og symbol












Ikon
Dette er et ikon for dame og herre toalett.














Indeks
Dette veiskiltet forteller at det er fare for at rein kan komme langs veikanten. Det er et indeksikalt tegn. Men bare reinen er ikonisk fordi det ligner på et rein, og den røde trakanten rundt er et symbol på at det kan være fare i området.












Symbol
Dette symbolet symboliserer en hånd som er en slags hilse metode på Hawaii. Når de enten treffer noen, eller skal si farvel, så bruker de dette symbolet og sier: Hang loose og gjør sånn med hånden.

torsdag 28. august 2008

Analyse av en VG-artikkel

Analyse av en nyhet på denne nettsiden http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=529199:

Kort om hva saken handler om; det handler om kontraktsforhandlingene mellom Raymond Kvisvik og FFK.
Jeg synes denne artikkelen er til mennesker i Norge som interesserer seg for fotball. Og spesielt til Sarpinger og Fredrikstad’ folk. Raymond Kvisvik er jo en utrolig kjent norsk fotballspiller, så er nok ikke bare østlendinger som har interessert seg i denne saken.
VG og journallisten og Magnus Isaksen Line har vel egentlig ikke funnet ut all fakta selv om denne saken. De har hentet et lite avsnitt av hva Raymond sier til Sarpsborg Arbeiderblad; jeg er klar til å skrive under en avtale som løper ut neste sesong.
Og de har hentet et annet avsnitt fra http://www.f-b.no/, hvor Per Morten Haugen sier at aldri det er i orden før kontrakten er underskrevet, men målet er jo selvfølgelig at de skal bli enige, forteller han.
Så i denne artikkelen ser vi at VG ikke funnet ut alt selv, de har fått hjelp av to andre aviser.
Men personlig syns jeg det hadde hvert bedre om VG hadde funnet litt mer informasjon selv. De kunne prøvd og kommet i kontakt med Raymond selv, eller noen i FFK styret.





Det journallisten vil ha frem i teksten er at sagaen om hvor Kvisvik skal spille etter denne sesongen er over. Det har hvert mye om og, men. Men nå ser det ut til at Fredrikstad FK. og Raymond Kvisvik er blitt enige om en ett års kontrakt.


Jeg synes dette har hvert en god kommunikasjon artikkel. Det er en sak som har blitt veldig omtalt i media dette tippeligaåret, om Raymond blir i FFK, eller om han går. Men det er enda ikke helt i boks, så artikkelen får oss til å interessere enda litt til. For å se om kontrakten virkelig går i boks.

onsdag 27. august 2008

Kommunikasjon, hva er dårlig og hva er bra kummunikasjon?

Kommunikasjon

Kommunisere, det er noe alle gjør hver eneste dag. Det å kommunisere er det viktigste vi lærer i livet. Kommunikasjon innebærer å snakke, utveksle informasjon og videreformidle meninger. Prosessmodellen blir en modell som fokuserer på det å overføre et budskap til en som skal være mottaker. Sender à Budskap à Mottaker. Den beskriver overgangen overgangen fra en sender som er villig til å formidle et budskap, nyhet eller utveksle informasjon til en mottaker gjennom et medium.



Angående kommunikasjon så finnes det både gode og dårlige kommunikasjonsmåter. Hvis f eks. en avis skriver en tekst, og teksten klarer å formidle budskapet samt være forståelig for nærmest alle lesere, så vil det være en vellykket kommunikasjon. Ett annet eksempel på god kommunikasjon er hvis en stand-up komiker har et show, og folk ler når han kommer med noe morsomt eller en god replikk.
Hvis man kommer opp i muntlig eksamen er det også veldig viktig å være god til å kommunisere. Hvis personen som kommer opp gjør så sensoren blir skikkelig opptatt av hva du snakker om, og du gjør det interessant og snakker med høy og klar stemme er mye lettere å få en god karakter.

Dårlig kommunikasjon kan f.eks. være å få leserne til å tro noe annet enn det teksten egentlig handler om, ved for eksempel når Se & Hør har en overskrift, så blir den laget på en mest mulig dramatisk måte slik at leserne tror at teksten handler om noe helt annet og atskillig mer dramatisk enn den egentlig gjør. Dårlig kommunikasjon kan også være støy i nærvær av mottakeren, for eksempel under en TV sending når det kommer noen i som spaserer forbi i bakgrunnen og distraherer sendingen, eller når Bård Tufte kledde seg ut som en kylling og ga et humoristisk preg over en ellers alvorlig sak.

mandag 25. august 2008

FFK's medaljejakt


Det er utrolig gøy at fredrikstad fotball klubb ligger der de ligger per dags dato :)
De ligger på en tredje plass, men det er bare målforskjell som skiller de fra en 2. plass. Også er det bare 4 poeng opp til Stabæk på en 1 plass.
Men jeg har vondt for å si det. Men jeg tror Stabæk går av med gullet.. De virker for sterke. Og til vinteren får de en ny god forsterkning i Espen Hoff, som vi gjerne skulle fått til FFK.
Men en medalje og europaspill til neste år har jeg en god tro på=)


Velkommen =)

Velkommen hit på bloggen til Henrik Onstad =)