onsdag 27. august 2008

Kommunikasjon, hva er dårlig og hva er bra kummunikasjon?

Kommunikasjon

Kommunisere, det er noe alle gjør hver eneste dag. Det å kommunisere er det viktigste vi lærer i livet. Kommunikasjon innebærer å snakke, utveksle informasjon og videreformidle meninger. Prosessmodellen blir en modell som fokuserer på det å overføre et budskap til en som skal være mottaker. Sender à Budskap à Mottaker. Den beskriver overgangen overgangen fra en sender som er villig til å formidle et budskap, nyhet eller utveksle informasjon til en mottaker gjennom et medium.



Angående kommunikasjon så finnes det både gode og dårlige kommunikasjonsmåter. Hvis f eks. en avis skriver en tekst, og teksten klarer å formidle budskapet samt være forståelig for nærmest alle lesere, så vil det være en vellykket kommunikasjon. Ett annet eksempel på god kommunikasjon er hvis en stand-up komiker har et show, og folk ler når han kommer med noe morsomt eller en god replikk.
Hvis man kommer opp i muntlig eksamen er det også veldig viktig å være god til å kommunisere. Hvis personen som kommer opp gjør så sensoren blir skikkelig opptatt av hva du snakker om, og du gjør det interessant og snakker med høy og klar stemme er mye lettere å få en god karakter.

Dårlig kommunikasjon kan f.eks. være å få leserne til å tro noe annet enn det teksten egentlig handler om, ved for eksempel når Se & Hør har en overskrift, så blir den laget på en mest mulig dramatisk måte slik at leserne tror at teksten handler om noe helt annet og atskillig mer dramatisk enn den egentlig gjør. Dårlig kommunikasjon kan også være støy i nærvær av mottakeren, for eksempel under en TV sending når det kommer noen i som spaserer forbi i bakgrunnen og distraherer sendingen, eller når Bård Tufte kledde seg ut som en kylling og ga et humoristisk preg over en ellers alvorlig sak.

Ingen kommentarer: