onsdag 6. mai 2009

Viljens triumf

Tysker filmen "Viljens triumf"

1) Hva er propaganda? Hva gjør denne filmen til en propagandafilm?

Propaganda er en form for å lure mennesker til å ta stilling til enkelte saker. Publikum får ofte bare se den positive siden av sakene. Det kan minne veldig om reklame i dag tidens tid.
Det som gjør denne filmen til en propagandafilm er at vi bare ser smil og latter og hvor fint soldatene har det. Den overbeviser seerne til at de blir glade og kommer til et trygt sted hvis de blir soldat.

2) På hvilken måte kan denne filmen ha påvirket det tyske publikummet som så den på 1930-tallet? Hvilke virkemidler er tatt i bruk for å overbevise seerne om Hitlers og nazismens fortreffelighet?

Den har påvirket tyskerne på en positiv måte, fordi alle tyskerne som var med i den hadde det bare moro. Og alle mennene høyt opp i systemet snakket bare positivt om Hitler. Og ikke minst, Hitler var en utrolig smart herremann, og filmen viste ingen svakheter fra hans side.
Virkemidler som blir brukt er en svært bra fortellerteknikk og god tilpasset bruk av musikk. Og når Hitler ble filmet, så ble han ofte filmet nedenfra og opp, altså froskeperspektiv, noe som skulle vise at han var en stor mann!

3) Hvilket inntrykk gir filmen av livet som soldat i den tyske hæren? Forklar.

Inntrykket filmen gir av livet som soldat i den tyske hæren er veldig bra. Fordi når de har ”pauser” så spruter de vann på hverandre og ler. De flyr rundt og leker og har det gøy. Og til middag fikk de masse mat som kunne se fristende ut for de den gangen, og hvis det var en familie som ikke hadde råd til så mye mat, var det nok herlig for mannfolket å komme inn i troppen og få mye god mat.

Egentlig så visste alle at det var utrolig mange som døde i krigene tyskerne var med i. Men denne filmen viser jo stikk det motsatte, vi ser ikke at en soldat får et skrubbsår på kneet engang. Absolutt alle har det bra.

Ingen kommentarer: